Service
Winkelwagen
Menu
Medpets is jarig! - Feestelijke deals tot 50% korting Lees meer

Rodicare Instant

Kies je product (1 varianten)
Nu besteld, morgen in huis
€ 21,55
(€ 126,76 / kg)
  • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis. In het weekend besteld, maandag in huis
  • Gratis verzending vanaf € 89,-
  • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
  • Klanten beoordelen Medpets met een 4,8/5
Wat anderen zeggen

Gerelateerde producten

  • Productinformatie

    Rodicare Instant

    Rodicare Instant van Fendigo is een calcium-arm, aanvullende voeding voor kleine konijnen en knaagdieren, zoals cavia's, degoes en chinchilla's. Het heeft een hoog gehalte aan vezels, vitamines en mineralen. Daarnaast bevat het een kruidenmix, die de spijsvertering ondersteunt en de eetlust stimuleert.

    Eigenschappen

    • Hoog gehalte aan vezels uit alpengrasmeel, sojabonenkaf en haverzemelen voor een gezonde darmflora en darmwerking
    • Bevat essentiële vitamines en mineralen, inclusief vitamine C
    • Fenegriek zaad, calamuswortel en kurkuma stimuleren de eetlust
    • Kamillebloem, munt, venkel, komijn en zoethout vormen een bron van waardevolle plantaardige stoffen

    Te gebruiken bij

    • Als aanvullende voeding voor dwergkonijnen, cavia's, chinchilla's en degoes die tijdelijk niet zelfstandig vast voedsel kunnen eten
    • Aanvullende voeding voor andere kleine knaagdieren, herbivoren, reptielen en vogels
    • Opfokvoeding voor ouderloze jonge dieren
    • Bijvoeren van zwakke dieren en jonge dieren die niet uitsluitend afhankelijk zijn van melk
    • Voor en na tandheelkundige ingrepen

    Gebruik

    Je mengt het poeder in een verhouding van 1:2 met warm water (1 volume poeder en 2 volumes water) totdat het gladde pasta of brij wordt. Je kunt, afhankelijk van de behoefte, de brij of pasta meer of minder vloeibaar maken. De pasta biedt je aan in een bakje of met een kleine lepel. Als je dier niet wilt eten, kun je de Rodicare Instant toedienen door middel van een orale doseerspuit. Hooi en water moeten altijd beschikbaar zijn. Als je dier vrijwillig de opname van vast voedsel weer hervat, kun je het rantsoen van dit product evenredig verlagen. Het kan wel enkele weken duren, voordat het spijsverteringskanaal volledig hersteld is.

    Je bewaart de pasta op een koele plaats en binnen 12 uur gebruiken. De pasta niet gekoeld toedienen.

    Dosering

    Je geeft dagelijks 60-80 ml gemengde pasta per kg lichaamsgewicht,verdeeld over 5 tot 6 maaltijden. In principe mag je niet meer dan 10-20 ml pasta/brij per kg lichaamsgewicht per maaltijd geven. Bij zeer zwakke dieren moet je het zo vaak mogelijk toedienen (elke 2 tot 3 uur) in kleine porties. Zie de bijlage voor de gehele doseringstabel.

    Inhoud

    170 gram

    Samenstelling

    Alpenkruidenmeel 30%, sojabonenkaf 25%, lijnzaad, haverzemelen 10%, tarwekiemen, venkelzaad 1,5%, koolzaadolie, munt 1%, komijnzaad 1%, pectine 1%, natriumchloride, fenegriek zaad 0,5%, zoethout 0,5%, kurkuma 0,5%, calamuswortel 0,5%, kamilliebloem 0,5%, fructo-oligosaccharide 0,25%.

    Analytische bestanddelen

    Ruwe as 6,9%, ruw vet 4,8%, calcium 0,5%, ruw eiwit 16%, ruwe celstof 22%.

    Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg

    Vitamine A 11.400 I.E., vitamine D3 760 I.E., vitamine E 38 mg, vitamine C 9510 mg, vitamine K3 1,9 mg, vitamine B1 1,4 mg, vitamine B2 3,8 mg, vitamine B6 3,8 mg, vitamine B12 28,5 ?g, vitamine B3 19 mg, calcium-D-panthotenaat 12,8 mg, cholinechloride 285 mg, ijzersulfaat 47,5 mg, mangaanoxide 38 mg, zinkoxide 57 mg, kopersulfaat 11,9 mg, calciumjodaat 0,9 mg, natriumseleniet 0,2 mg, kobalt 0,4 mg.

    VET logo
  • Bijsluiters

Andere klanten kochten ook

Rodicare Instant ervaringen
  • Helpt goed!
    Door Fabian, woensdag 1 november 2023

    Goed werkend product dat helpt om mijn cavia helpen aan te sterken na een periode van niet goed eten.

  • Goed product
    Door Fabian, zaterdag 7 oktober 2023

    Goedwerkend product om mijn cavia mee te kunnen ondersteunen in een periode waar zij zelf nauwelijks at.

  • Makkelijk toe te dienen en snelle werking
    Door Anne-mieke, zaterdag 30 september 2023

    De voeding is makkelijk te doseren en aan te maken. Ik geef het met een dikke spuit maar ook uit het bakje word het zo gegeten. Onze cavia is er door aangesterkt en we hebben haar nu op een onderhouds spuit per dag zitten. Ze vind het erg lekker en vraagt er om. Als je knaagdieren hebt gewoon in huis halen voor er problemen zijn. Wel een spuit regelen want die word er niet bij geleverd.

  • Helpt geweldig goed bij koliek
    Door SoTrue, donderdag 26 mei 2022

    Na veel medicijngebruik en pijnstilling helpt Rodicare de cavia er weer bovenop. Veel minder last van koliek. En de cavia´s vinden het ontzettend lekker. Een lauw papje maken en met een spuitje in de mond geven. Ze slurpen het helemaal op. Ter ondersteuning naast hooi en ander ruwvoer geef ik het 1 tot 2x per dag zo een 4 tot 6 ml. Geen brokjes geven als ze aan koliek lijden. Net als bij paarden lokt dat toch weer darmproblemen uit. Dit geef ik echt in plaats van brokjes en zo krijgt de cavia/konijn toch weer vitaminen en vezels met een lekker vullend papje binnen. En wat geweldig dat dit product bestaat!

  • Onze cavia’s zijn er gek op!
    Door Maud , woensdag 22 december 2021

    Cavia’s hebben een heel gevoelig maag-darm stelsel. Sinds wij op aanraden van onze dierenarts Rodicare geven (om de dag in een vloeibaar papje), gewoon naast hun dagelijks eten, zijn ze kerngezond en hebben ze nooit last van maag-darmproblemen. Ze zijn er ook nog eens gek op! Als ze horen dat ik het papje klaarmaak, staan ze al alle drie op hun achterste pootjes.